Міністр культури та інформаційної політики разом з Євгеном Клопотенко приготували майбутній елемент української нематеріальної спадщини – справжній український борщ на програмі Сніданок з 1+1.
На своїй сторінці у мережі Facebook Олександр Ткаченко зазначив:
«Вийшло смачно. Тепер чекаємо на експертів UNESCO. Будемо пригощати. Їм теж, впевнений, сподобається.
Українські страви, багато про які ми забули, варті, щоб про них дізнався світ. Тим більше, що українці славляться не тільки своїм талантом смачно готувати, але й своєю гостинністю.
До речі, зараз серед страв елементом нематеріальної спадщини України є лише традиція приготування караїмського пиріжка з м’ясом – ет аяклак. Тільки одна страва. Мені здається, що час верещаки, тетері та полтавських галушок скоро настане».