Кисле молоко (або, як кажуть у Ямному, «кисле» чи «кисленьке»), дрібка солі
та соди, борошно. Вимішується туге еластичне тісто.
Шматочки тіста відщипують і вкидають у киплячий окріп. Традиційно
споживали галушки з юшкою або без. Якщо без юшки, то користувалися
дерев’яними шпичками (заточеними паличками). Посудина з галушками, при
цьому, подавалася одна на всю родину.
Рецепт і спосіб приготування та споживання записано від Гавриленко Марії
Кирилівни 1945 р. у селі Ямне, Великописарівського р-ну Сумської області.
Записала Вікторія Гавриленко, начальник відділу нематеріальної культурної
спадщини Сумського обласного науково-методичного центру культури і
мистецтв.